Kaip sustiprinti imuninę sistemą?
Imunitetu vadinamas žmonių atsparumas užkrečiamosioms ligoms. Imunitetas atsako už du svarbiausius mūsų organizmo procesus: įvairių organų senas ir pažeistas ląsteles keičia naujomis, geba nepriimti infekcijos ir pašalinti bet kokį svetimą audinį ar organizmą – bakterijas, virusus, vėžines ląsteles. Deja, natūralų imunitetą gerokai susilpnina bet kokia liga, antibiotikai, psichologinės problemos – pervargimas, stresas, netaisyklinga mityba, nikotino ir alkoholio vartojimas ir begalė kitų veiksnių.
Kas padeda stiprinti imuninę sistemą?
Imunitetą labai silpnina ilgalaikis stresas, fizinis ir emocinis nuovargis, endokrininės sistemos sutrikimai ir susilpnėjusi priešvirusinė gynyba, o dažniausi simptomai, pranešantys apie nusilpusį imunitetą yra greitas nuovargis, mieguistumas, ilgai trunkančios viršutinių kvėpavimo takų ligos su komplikacijomis.
Norint išvengti neigiamų padarinių, imuninę sistemą galima  stiprinti būnant gryname ore, daugiau judant, gerai vedinant patalpas.  Be to, būtina sveikai maitintis, nes organizmas turi gauti visų jam  reikalingų medžiagų. Žmogaus organizmui ypač svarbūs baltymai, kurių yra  varškėje, kiaušiniuose. Organizmas taip pat turi gauti angliavandenių  ir riebalų, todėl svarbu valgyti žuvį, mėsą, daržoves, vaisius, gerti  įvairių sulčių ir vandens.
Liaudies medicina siūlo būdų, kaip sustiprinti imunitetą valgant  tam tikrus produktus. Populiariausi iš jų – česnakas, citrina, ežiuolė,  medus. Česnakas – stipri antibakterinė, antivirusinė ir antimikrobinė  priemonė, turinti uždegimą slopinančių, imunitetą stiprinančių savybių.  Citrina turi daug vitamino C, reikalingo imuniteto apsaugai. Ežiuolė  kovoja su bakterijomis ir virusais, nes jame esantis inulinas stiprina  organizmo gynybą. Šis vaistinis augalas priverčia žmogaus imunines  ląsteles kovoti su bakterijomis, virusais, malšina uždegiminius procesus  ir veikia kaip stiprus antioksidantas. Medus stiprina imunitetą,  skatina ląstelių atsinaujinimą, gerina kraujo sudėtį, gydo nemigą ir  nervų ligas.
„Immunace“ – imunitetą palaikančių vitaminų derinys
Šiuolaikinė medicina siūlo begalę imunitetą stiprinančių būdų, vienas  iš jų – „Vitabiotics“ kompanijos maisto papildas „Immunace“. Maisto  papildo sudėtyje yra aukštos koncentracijos antioksidantų, būtiniausių  vitaminų ir mineralų, reikalingų infekcijų ir peršalimo ligų atsparumui.  Maisto papildas 
„Immunace“ tinka norintiems palaikyti imunitetą ir  tiems, kurie dėl silpno imuniteto linkę sirgti infekcinėmis ligomis,  taip pat dirbantiems užterštoje aplinkoje, rūkantiems.
Į vitaminų „Immunace“ sudėtį įeina 24 veikliosios medžiagos imuninei sistemai ir žalingo laisvųjų radikalų poveikio neutralizavimui. Sudėtyje yra tokių elementų kaip geležis, folio rūgštis, selenas, cinkas, varis, vitaminas A, vitaminas B12, vitaminas B6, vitaminas C, vitaminas D, vitaminas E ir kt. Maisto papilde „Immunace“ esantis selenas būtinas glutationo peroksidazės – enzimo, kovojančio su laisvaisiais radikalais ir stiprinančio imunitetą, funkcionavimui. Cinkas mažina peršalimo simptomus bei jo trukmę; cistinas reikalingas antikūnių sintezei; natūralūs bioflavanoidai stiprina vitamino C poveikį bei turi antibakterinio aktyvumo; vitaminas C sumažina simptomų stiprumą bei skatina baltųjų kraujo kūnelių ir antikūnių gamybą.
Maisto papildas „Immunace“ turi ir imunitetui svarbaus ežiuolės ekstrakto. Rausvažiedė ežiuolė yra vienas populiariausių vaistinių augalų, kuris nuo seno vartojamas viršutinių kvėpavimo takų infekcijoms, peršalimui gydyti. Ekstraktas palaiko natūralią organizmo apsaugos sistemą, todėl galite būti ramūs, kad Jus infekcijos pasieks rečiau. Rūpinkitės savimi ir savo imunitetu!

        
        
                                                        Советы по различным темам